Radličkovo – Diskový Kombinovaný Kypryč GRIZZLY

Skladom, dostupné k dodaniu

Typ produktu: GRIZLY

Kombinovaný Diskovo – Radličkový Kultivátor vhodný na bezorebnú a predsejbovú prípravu. Pracovný záber 4-5 m.

Viacúčelový agregát GRIZZLY nachádza uplatnenie pri bezorebnej príprave pôdy. Stroj má vlastnosti diskových brán a radličkového kultivátora, vďaka čomu sú ideálne stroje na dokonalé obrábanie pôdy na jeden prejazd. Ocenia sa najmä pri obrábaní strniska s veľkým množstvom zberových zbytkov, ako je to napríklad po zbere zrna kukurice alebo slnečnice.

Efektívna kombinácia diskovej sekcie a sekcie s šípovými radličkami na kombinovanom stroji GRIZZLY je úplne ideálna pre tento typ spracovania pôdy. KultivátorGRIZZLY sa používa hlavne v bezorbových systémoch.

Aké operácie budete vykonávať s kultivátorom?

Kombinovaný kultivátor vyniká súčasnou prítomnosťou sekcií diskov a sekcií šípových radličiek na rovnakom ráme. Výsledkom je, že pri jedinom prechode bude schopný diskovou sekciou narezať veľké množstvo zvyškov po zbere a organickej hmote a potom ich v malej hĺbke zmiešať s pôdou.

  • Disková sekcia tiež výborne rozprestiera kopy rastlinných zvyškov na väčšiu plochu.
  • Radličková sekcia je potom zodpovedná za hĺbkové kyprenie pôdy môžu byť použité krídelká pre celoplošné podrezanie a zahrabávanie – miešanie materiálu do zeme.
  • Prihŕňacie disky Zóna urovnania hrobčekov. Urovnávacie disky tiež zvyšujú efekt zapravenia rastlinných zvyškov.
  • Zadný utužovací valec Zóna drobenia hrúd a spätného utuženia pôdy.

Optimálne spätné utuženie pôdy zaisťuje dobré vsakovanie zrážok aj vzlínanie pôdnej vlahy k povrchu. Kľúčové výhody kombinovaného kultivátora GRIZZLY Kombinovaný kultivátor GRIZZLY je vybavený taniermi s priemerom 510 × 4 mm. To, že jednotlivé rady diskov sú od seba vzdialené 80 cm, vám zaručí výbornú prácu a vysokú priechodnosť, a to až do hĺbky 18 centimetrov. Sekcia so šípovými radličkami vám umožní nastaviť pracovnú hĺbku, ktorá môže dosiahnuť 25 centimetrov.

UNIVERZÁLNY

Viacúčelový agregát GRIZZLY nachádza uplatnenie pri bezorebnej príprave pôdy. Stroj má vlastnosti diskových brán a radličkového kultivátora, vďaka čomu je možné počas jedného priechodu dôkladne uvoľniť a zmiešať zvyšky plodín.

PRACOVNÉ ČASTI

Kombinácia radlíc v troch sekciách s obojstrannými lemešmi (krídielka) a dlhou odhrňovačkou nastavenou v požadovanom uhle k zemi čo umožní rovnomerné a intenzívne zmiešanie zvyškov plodín. Vďaka možnosti demontáži lemešov (krídielok) je možné dosahovať väčšiu pracovnú hĺbku. Vďaka správnej kombinácii vzdialeností medzi radlicami a svetlou výškou je zabezpečená dokonalá možnosť prác za všetkých podmienok.

ÚČINNÁ OCHRANA

Non-stop. Tieto slová zahŕňajú celú filozofiu založenú na účinnej ochrane pracovných prvkov v kombinácii s pohodlnou obsluhou, ktorá nevyžaduje častý zásah obsluhy. Pre každý typ pôdy, v podmienkach bez kameňa alebo mierne kamenitých polí, je najúčinnejším riešením systém dvojitej pružiny, ktorý používame na ochranu každej radličky.

EŠTE DÔKLADNEJŠIE VYROVNANIE VĎAKA ROVNACÍM TANIEROM

Účinok lepšieho zmiešania a vyrovnania brázdy je možný vďaka práci ozubených diskov naskladaných v opačných smeroch a namontovaných na ramenách zaistených elastomérmi.

OPTIMÁLNA GEOMETRIA TANIEROV

Uhol sklonu a uhol rezu diskov vhodných pre vysoké pracovné rýchlosti umožňujú užívateľovi dosiahnuť čo najúčinnejší účinok zmiešania zvyškov plodiny s pôdou v rozsahu pracovnej hĺbky od 3 cm do 14 cm pri štandardnom priemere disku 510 mm. Toto nie je stroj určuje pracovné príležitosti!  TO Vy nastavujete limity!

NAJVYŠŠÍ ŠTANDARD PRE KOMFORT OBSLUHY. BEZÚDRŽBOVÉ LOŽISKÁ

Vyžaduje sa príliš veľa času a pozornosti na dennú údržbu stroja ? Je čas zabudnúť na časté mazanie ložísk. Naše diskové brány sú štandardne vybavené bezúdržbovými nábojmi, v ktorých sú ložiská rovnaké ako ložiská používané v automobilovom priemysle. Celý systém je utesnený kazetovými uzávermi, ktoré sú najúčinnejšie v náročných poľných prácach.

 

Všestranne použiteľný kultivátor GRIZZLY s pracovnou šírkou 4-5m ponúka široké využitia.Veľkou výhodou je,že kultivátor je schopný prevádzať nielen plytké spracovanie pôdy,ale v prípade potreby i hlboké spracovanie pôdy zmontovaním lemešov (krídielok). Pracovnú hĺbku možno plynule meniť v rozsahu 5 až 25 cm.

Možnosti využitia stroja:

a) Plytké obrábanie po zbere kombajnom, kedy na stroji pracujú len oceľové disky a oceľový valec. Pri vysokých rýchlostiach 14-17 km/h je stroj schopný spracovávať celý profil pôdy od 3 cm bez vytvárania hrúd s dokonalým premiešaním a utužením a tak vytvára optimálne podmienky na vzchádzanie všetkých burín a strát po zbere.

b) Obrábanie pôdy nahradzujúce orbu a drobenie hrúd v jednom. Pritom aktívne zmieša, prerezáva, zapracováva rastlinné zvyšky, urovnáva a upevňuje pôdu počas jedného prejazdu až do 25 cm prerezaný celý profil/. Optimálna pracovná rýchlosť 9-12 km/h, požadovaná ťažná sila 60-100 KS na meter záberu. Pôda je spracovaná v dvoch krokoch, je známe, že energetická náročnosť je podstatne nižšia ako pri orbe.

        Používaním takéhoto kultivátora sa dá ušetriť viac ako 50 % nákladov na spracovanie pôdy pri zachovaní všetkých výhod orby a zvyšovaní výhod s odbúraním tvorby hrúd a zabraňovaniu vysúšania a zhutnenia pôdy pri viacerých prejazdoch.

Výhody Kombinovaného Kypriča GRIZZLY:
  • Vysoký výkon a kvalita práce
  • Výborné riešenie pre ťažké pôdy
  • Veľmi nízky ťahový odpor
  • Vysoká priechodnosť pôdy a rastlinných zvyškov
  • Účinné rozrezanie a rovnomerné zamiešanie rastlinných zvyškov do celoplošne spracovanej vrstvy pôdy
  • Hlboké zónové prekyprenie s minimálnou tvorbou hrúd
Model Šírka (m) Váha (kg)* Požadovaný výkon (KS) Počet zubov (KS) Počet diskov Produktivita ( ha/h) Maximálna hĺbka práce ( cm)
GRIZZLY x 4 4,0 5800 350 14/10 30/32 4-6 25
GRIZZLY x 5 5,0 6300 400 18/12 38/40 5-7 25
* Uvedená hmotnosť je približná a môže sa líšiť od aktuálnej hmotnosti v závislosti od vybavenia a konfigurácie.

Základná výbava: 

  • tanierová sekcia s gumovým istením 40×210 mm
  • dva rady tanierov 510×4 mm typu „C“ 
  • bezobsluhové ložiská
  • rozostup medzi radmi tanierov 80 cm
  • radličková sekcia s pružinovým istením 
  • sekcia s urovnávacími taniermi 460 mm 
  • hydraulické nastavovanie hĺbky práce na zadnom valci 
  • kolesá 500/50 R17
  • odpruženie nápravy kolies 

Doplnkové vybavenie : 

  • oko 40 mm 
  • záves K80
  • vzduchové brzdy
  • value (podľa ponuky z kategórie valcov ) 
Odošlite vašu recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Recenzie

Nie sú žiadne recenzie ešte.

Hlavné Menu